۵ اصل برای انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی خانه در سال ۲۰۲۴

5 اصل برای انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی خانه در سال 2024

۵ اصل برای انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی خانه در سال ۲۰۲۴ ؟ بافت سبک و متریال تاثیر زیادی روی رنگ دارد و می تواند آن را با رنگ روشن تر یا تیره تر یا روشن تر کند. در طراحی داخلی باید به بافت و انعکاس نور در فضا توجه شود.

اصول انتخاب و ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی خانه

رنگ یکی از سخت‌ترین بحث‌ها در طراحی داخلی به حساب می‌آید، زیرا تأثیرات آن بر انسان و محیط زندگی او برای همگان آشکارتر شده است و تحقیقات عملی زیادی در این زمینه انجام شده است.

در علم روانشناسی ثابت شده است که پالت رنگی دکوراسیون منزل در دراز مدت بر روحیه ساکنین خانه تاثیر می گذارد و نمی توان نتایج و بازده احساسی آن را کتمان کرد. طراحی دکوراسیون داخلی بر اساس روانشناسی رنگ می تواند اهرمی مفید برای تجربه لحظات شادی و بی خیالی باشد. رنگ دکوراسیون را انتخاب کنید
رنگ ها علاوه بر تاثیر بر احساسات انسان و تغییر روحیه افراد، فضا را به زیبایی تزیین می کنند و می توانند تاثیرات عمیقی بر جامعه در زندگی خاکستری امروزی ایجاد کنند.

 

در ادامه به ارائه نکات اصلی انتخاب و استفاده از رنگ در دکوراسیون داخلی منزل می پردازیم.

۱- چرخ رنگ

چرخه رنگ یک نمودار رنگی به هم پیوسته است که در آن رنگ ها بر اساس یک رابطه منطقی-بصری در کنار هم قرار می گیرند.

در هر چرخ رنگ دوازده رنگ یا سایه وجود دارد که عبارتند از:

رنگ های اصلی: قرمز، آبی و زرد. این رنگ ها به تنهایی در طبیعت وجود دارند و با ترکیب رنگ های دیگر به دست نمی آیند.
رنگ های ثانویه: نارنجی، بنفش، سبز. آنها از ترکیب رنگ های اصلی با یکدیگر ایجاد می شوند.

قرمز + آبی = بنفش
زرد + آبی = سبز
زرد + قرمز = نارنجی

رنگ های گروه سوم (رنگ های سوم): که شامل شش رنگ بوده و از ترکیب رنگ های اصلی با رنگ های فرعی ایجاد می شوند.

قرمز + بنفش = بنفش
آبی + بنفش = نیلی
قرمز + نارنجی = قرمز – نارنجی
زرد + سبز = سبز چمنی
آبی + سبز = فیروزه ای
زرد + نارنجی = زرد نارنجی
استفاده از چرخه رنگ راهی مطمئن برای یافتن رنگ های مناسب برای رنگ مورد نظر شما است. استفاده از رنگ هایی از یک خانواده که در چرخه رنگ در کنار یکدیگر قرار گرفته و به آنها همسایه می گویند، ترکیبی نرم و هماهنگ ایجاد می کند که به راحتی نگاه بیننده را از یکی به دیگری هدایت می کند. استفاده از رنگی با مقدار کمی از رنگ مکمل آن، در صورتی که به درستی و در ابعاد مناسب انجام شود، نتیجه ای درخشان و چشمگیر ایجاد می کند و بر جذابیت مجموعه رنگ فعلی می افزاید و از تسلط کامل یک رنگ بر اتاق جلوگیری می کند.

در اینجا به چند اصطلاح رایج دکوراتور مربوط به رنگ اشاره می کنیم.

دمای رنگ:

شاید شنیده باشید که هر رنگی دمایی دارد. رنگ به طور طبیعی دارای دمایی است که می توان آن را به رنگ های گرم، سرد و خنثی تقسیم کرد. رنگ های گرم شامل قرمز، نارنجی و زرد و رنگ های سرد شامل آبی و سبز و همچنین رنگ های تم سفید و خاکستری است. محدوده رنگ خنثی جداست.

رنگهای گرم:

این رنگ ها حاوی مقدار قابل توجهی قرمز هستند. حتی برخی از رنگ های آبی را نیز می توان به دلیل وجود رنگ قرمز در این مجموعه قرار داد.

قرمز، نارنجی و زرد به عنوان رنگ های گرم شناخته می شوند. این رنگ ها به محیط انرژی، حیات، پویایی و حرکت می بخشند. به علاوه چون فضا را کم می کنند، فضایی گرم به محیط می بخشند.

رنگ های سرد:

جلوتر از این گروه، گروه رنگ های سرد یعنی آبی، بنفش و مقداری سبز قرار دارند که در محیط هایی که می خواهیم حس آرامش و سکون را القا کنیم قابل استفاده است. استفاده از این رنگ ها فضا را بزرگتر می کند.


برای خرید آینه قدی و  صندلی اپن آشپزخانه  با بهترین قیمت و کیفیت از بزرگترین تولیدکننده صندلی اپن در تهران به وب سایت صندلی شیک مراجعه کنید.


این رنگ‌ها حاوی مقدار زیادی آبی هستند، مثلاً خاکستری‌هایی که حاوی کمی آبی هستند باعث ایجاد احساس سرما و سردی در شما می‌شوند، در حالی که خاکستری‌هایی که حاوی قرمز یا بنفش-قرمز هستند، احساس گرما را به بیننده القا می‌کنند و ویژگی دیگری خواهد داشت.
مراقب باشید، استفاده از رنگ های گرم در محیط های کوچک، شلوغ و کم نور باعث ایجاد احساس خفگی می شود و یا برعکس استفاده از رنگ های سرد در محیط های بزرگ نیز باعث ایجاد احساس سردی، پوچی و تاری، ناقصی می شود.

تن رنگ های مختلف:

هنگامی که رنگ اصلی خود را انتخاب می کنید، با ترکیب این رنگ با رنگ های خنثی (مشکی، سفید، خاکستری) می توانید تناژهای مختلفی از یک خانواده به دست آورید که عبارتند از:
رنگ: با افزودن رنگ سفید به آن رنگ را کاهش دهید

سایه: رنگ را با افزودن مشکی تیره کنید
تن: تیره شدن تدریجی رنگ با افزودن خاکستری

رنگ آکسون:

رنگ‌های روشن و جسورانه برای شادابی و انرژی بخشیدن به پالت رنگ اضافه می‌شوند، مانند صورتی تند برخی از کوسن‌ها و یک جفت شمع در اتاق نشیمن که در خانواده رنگ کرم رنگ شده است.

رنگ پس زمینه:

رنگ پس زمینه رنگی است که در بزرگ ترین قسمت ها و به بیشترین میزان در یک فضا استفاده می شود، مانند رنگ دیوارهای یک اتاق. رنگ پس‌زمینه اغلب به عنوان پس‌زمینه برای سایر رنگ‌های مورد استفاده در اتاق استفاده می‌شود و رنگ‌های دیگری مانند رنگ‌های تاکیدی یا متضاد را در خود جای می‌دهد.

رنگ های متضاد:

رنگ ها در کنار هم تاثیر چشمگیری بر بیننده بر جای می گذارند به طوری که حتی پس از بسته شدن چشم ها نیز این تاثیر برای مدت کوتاهی در ذهن بیننده باقی می ماند.

 

۷ حالت کنتراست که چرخ رنگ یا چرخ رنگ اتان مشخص کرد که کنتراست رنگ تاثیر متقابل رنگ ها بر یکدیگر را بررسی می کند که به شرح زیر است:

 

تضاد تن رنگ: طبقه بندی پیش رونده رنگ ها در طیف مرئی را تن رنگ می نامند که در نهایت برای خلوص و روشنایی استفاده می شود.

کنتراست روشن و تاریک: استفاده از رنگ های بین سیاه و خاکستری

کنتراست سرد و گرم: استفاده از رنگ های سرد و گرم برای ایجاد تعادل نسبی فضا

تضاد مکمل: استفاده از چندین رنگ مکمل در کنار هم

کنتراست همزمان: این نتیجه یک خطای دید است، در واقع کنتراست همزمان به رنگ خنثی یا رنگ دیگری غیر از مکمل کناری نیاز دارد.

اشباع کنتراست یا خلوص رنگ: در کنتراست اشباع یا خلوص رنگ، رنگ به چهار روش تغییر می کند تا با افزودن رنگ های سفید، سیاه و خاکستری و افزودن رنگ های مکمل، نتایج متفاوتی ایجاد شود.

کنتراست شدت رنگ: این کنتراست به قدرت نسبی رنگی که در مقایسه با سایر رنگ‌های یک سیستم اعمال می‌کند، اشاره دارد. در واقع، برای ایجاد تعادل، باید مقیاس و هماهنگی بین رنگ ها ایجاد کنید.

رنگ های مکمل:

این رنگ ها که در چرخه رنگ رو به روی یکدیگر قرار گرفته اند، در کنار هم ظاهری چشمگیر و متعادل ایجاد می کنند. این رنگ ها هرگز از یک خانواده نیستند و حداکثر تفاوت را با یکدیگر دارند. به عنوان مثال، چند کوسن نارنجی روشن در زمینه آبی را می توان نمونه ای معمولی از این ترکیب در نظر گرفت.

رنگ های غالب:

رنگ غالب همیشه رنگی نیست که در بالاترین سطوح و به بیشترین میزان در یک مجموعه استفاده می شود، بلکه رنگی است که بیشتر از رنگ های دیگر جلب توجه می کند.

یک خانواده رنگ:

این شامل مجموعه ای از رنگ ها است که به یک شکل به یکدیگر مرتبط هستند. به عنوان مثال، خانواده آبی شامل مجموعه ای از رنگ های آبی است که از یک طرف با آبی-سبز شروع می شود و از طرف دیگر به رنگ های آبی-بنفش ختم می شود. خانواده قهوه‌ای از قهوه‌ای و خاکستری تا پرده‌های نارنجی و قرمز متغیر است.

رنگ های پرده:

اینها رنگ هایی مانند زرد تیره و آبی تیره هستند، این رنگ ها لزوما از یک خانواده نیستند، اما هر دو دارای مقدار مساوی قرمز یا آبی هستند و هیچ کدام بر دیگری غالب نیستند.

 

دیدگاه‌ها ۰

*
*